Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometNavijači Borusije Dortmund prosvjedovali protiv reforme UEFA-inih takmičenja

Navijači Borusije Dortmund prosvjedovali protiv reforme UEFA-inih takmičenja

Protest protiv UEFA-e

Navijači Borusije Dortmund organizovali su protest protiv reformi klupskih takmičenja UEFA-e. Tokom manifestacije, istakli su veliku koreografiju s porukom “UEFA MAFIA”. Ova poruka ukazuje na nezadovoljstvo navijača prema vođstvu evropskog nogometa.

Finansijski interesi

Na koreografiji su dodali i poruku da čelnici UEFA-e ne mare za sport, već isključivo za novac. Protestujući navijači su istakli web adresu “www.nein-zur-cl-reform.de”, koja vodi ka saopćenju navijačkih grupa.

Opozicija reformi

Saopćenje, potpisano od strane 20 navijačkih grupa, poziva na preispitivanje planirane reforme. Pitanje “Za koga je ovaj nogomet?” postavljeno je na samom početku saopćenja, naglašavajući frustracije među navijačima.

Povećanje broja utakmica

Reforma UEFA-e će stupiti na snagu u sezoni 2024/25. Ova promjena uključuje značajno povećanje broja utakmica, što dodatno opterećuje igrače i navijače.

Nerazmjere u nogometu

Očekuje se da će nova pravila pogoršati postojeće nerazmjere unutar nacionalnih liga. Navijači pozivaju UEFA-u da osigura održava rešenja koja će jačati fair play u evropskom nogometu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -