Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzrael Najavljuje Veliku Odmazdu Iranu Nakon Raketnog Napada

Izrael Najavljuje Veliku Odmazdu Iranu Nakon Raketnog Napada

Napetosti između Izraela i Irana se pojačavaju

Prema informacijama američke novinske stranice “Axios”, Izrael planira “veliku odmazdu” protiv Irana u narednim danima. Ova odluka dolazi nakon sinoćnjeg napada na izraelsku teritoriju. Premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, nazvao je iranski napad “velikom greškom” koja će imati ozbiljne posljedice.

Planirani ciljevi izraelske vojske

Izraelske snage bi mogle ciljati iranska postrojenja za proizvodnju nafte. Ovaj potez bi predstavljao značajan udarac za iransku ekonomiju. Izrael je jasno stavio do znanja da će Iran “platiti za to”.

Reakcija iranske strane

Generalmajor Mohamad Bageri, glavni zapovjednik iranskih oružanih snaga, uzvratio je prijetnjama. On je istakao da bi mogao gađati izraelsku infrastrukturu ako Izrael nastavi sa svojim mjerama protiv Irana. “Večerašnja operacija će se ponoviti u još jačem obliku”, rekao je Bageri.

Raketni napad na Izrael

Podsjećamo, sinoć je Iran izveo veliki raketni napad na Izrael. Izvještaji govore da je ispaljeno više od 180 balističkih projektila, uključujući hipersonične rakete. Ovaj napad dodatno je pojačao napetost između dvije zemlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -