Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetDramatična situacija u Tel Avivu: CNN novinar potražio sklonište tokom iranskog napada

Dramatična situacija u Tel Avivu: CNN novinar potražio sklonište tokom iranskog napada

Užasan trenutak za novinare u Tel Avivu

Tokom direktnog javljanja na CNN-u, američki novinar Džim Šuto (Jimm Sciutto) doživio je dramatičan trenutak. Dok je izveštavao s krova u Tel Avivu, fragmenti iranskih raketa počeli su padati na grad.

Napad na Izrael

Iran je lansirao stotine balističkih raketa na Izrael. U prvobitnim trenucima, fragmenti raketa su se činili udaljenim od njegovog položaja. Međutim, ubrzo su počeli da se približavaju i njegovoj lokaciji, čineći situaciju sve ozbiljnijom.

Pobješnjenje i evakuacija

Šuto je, suočen s opasnošću, hitno zatražio sklonište: “Moramo se skloniti s krova. Ovo je bilo blizu, padaju vrlo blizu nas.” Njegova voditeljica, Kaitlan Kolins, brzo je reagovala savjetujući mu da potraži sklonište.

Pauza u javljanju

Poslije ovog dramatičnog poziva uslijedila je tišina, a javljanje se ubrzo prekinulo. Hiljade građana Tel Aviva potražilo je skloništa, u strahu od iranskog napada.

Kontext napada

Ovaj osvetnički napad uslijedio je nakon upozorenja iz Vašingtona o mogućem raketnom napadu. Situacija na Bliskom istoku postaje veoma napeta, posebno nakon izraelske kopnene invazije na južni Liban.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -