Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisOpstanak kompanije Zrak u centru pažnje: Vlada traži rješenja

Opstanak kompanije Zrak u centru pažnje: Vlada traži rješenja

Premijer o stanju kompanije Zrak

Premijer FBiH, Lakić, istakao je da trenutne okolnosti ne nude odmah rješenja za izvršenje sudskih presuda i stečajni postupak. Naglasio je da je vlada intenzivno angažovana na problemu, ali da će biti potrebno više vremena za postizanje rješenja.

Održavanje radne snage i penzije

Lakić je podvukao važnost opstanka kompanije za radnike koji su zaslužni za njeno trajanje i koji su zaradili svoja prava na penziju. „Nismo odustali od spašavanja Zraka“, rekao je premijer, dodajući da podrška radnicima ostaje prioritet.

Stečajni postupak i perspektive razvoja

Podsećamo da je prethodna vlada otvorila stečajni postupak sa tendencijom likvidacije kompanije Zrak. Ova odluka nije prihvaćena od strane sadašnje vlasti, koja vjeruje u potencijal te kompanije za daljnji razvoj.

Dug put pre oporavak

Premijer Nikšić postavio je cilj da se zaustavi uništenje Zraka i stečaj. U ovom trenutku, proces oporavka je zadovoljavajući, ali još nije završen. Potrebna su dodatna ulaganja i trud kako bi se potpuno oporavila.

Odgovornost prethodne vlasti

Lakić je naglasio da snose odgovornost bivše vlasti i uprave za trenutne teškoće kompanije. U vreme kada je bila visoka potražnja za namjenskom industrijom, Zrak se suočavao s izazovima umjesto rasta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -