Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometLiga prvaka donijela uzbudljive mečeve: Milioni i Mančester se istakli

Liga prvaka donijela uzbudljive mečeve: Milioni i Mančester se istakli

Pobjede Milionera i Intera u Ligi prvaka

Najubjedljivija pobjeda fudbalskog kluba Borussia Dortmund u Ligi prvaka zabilježena je protiv Legije iz Varšave. U sezoni 2016/2017, Milioneri su ostvarili fantastičnu pobjedu rezultatom 6:0. Strijelci su bili Adeyemi s hat trickom, Serhou Guirassy sa dva gola, a Emre Can i Felix Nmecha po jednim.

Interov trijumf protiv Crvene zvezde

Na stadionu Giuseppe Meazza, Inter je savladao Crvenu zvezdu rezultatom 4:0. Hakan Calhanoglu otvorio je utakmicu majstorskim golom iz slobodnjaka u 11. minuti. U drugom poluvremenu, Marko Arnautović povećao je prednost Intera, zahvaljujući grešci Rade Krunića.

Manchester City deklasirao Slovana

Aktuelni prvak Engleske, Manchester City, dokazao je svoju moć protiv Slovana u Bratislavi. Kraj utakmice označio je rezultat 4:0, a postigli su golovi Ilkaya Gundogana, Phila Fodena, Erlinga Haalanda i Jamesa McAteea. Ova pobjeda dodatno učvršćuje poziciju Cityja kao jednog od favorita u Ligi prvaka.

PSV i Sporting podijelili bodove

U drugom zanimljivom susretu, PSV i Sporting završili su utakmicu bez pobjednika, rezultatom 1:1. Schouten je pogodio za domaće, dok je Braganca izjednačio za goste.

Liga prvaka nastavlja se i donosi nove uzbuđenja, a ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem iščekuju svaku narednu utakmicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -