Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaJusuf Nurkić najavljuje najbolju sezonu u karijeri nakon smanjenja tjelesne mase

Jusuf Nurkić najavljuje najbolju sezonu u karijeri nakon smanjenja tjelesne mase

Nurkićeve promjene i ambicije

Jusuf Nurkić, centar Phoenix Suns, iznenadio je prisutne novinare svojim novim izgledom. Mnogi su primijetili da je “manji” i lakši nego ranije. Trenutno teži ispod 130 kilograma, a Nurkić je s osmijehom reagovao na komentare o njegovoj težini.

Fokus na zdravlje i performanse

“Smršao sam jer želim ostati zdrav i odigrati svih 82 utakmice sezone,” izjavio je Nurkić. Ovo je vjerojatno njegova najbolja forma u posljednjim godinama. Njegov cilj je odigrati najbolju sezonu svoje karijere.

Vježbe i novi izazovi

Na pitanje o svojoj trenutnoj težini, Nurkić se osvrnuo sa smiješkom. “Ne mogu vam sve otkriti,” rekao je, izbjegavajući precizne brojke.

Trener Budenholzer o specijalnom zadatku

Trener Phoenix Suns, Mike Budenholzer, govorio je o viralnom snimku na kojem Nurkić vježba šut za tri poena. “Moj tim me je obavijestio. Nurkić ima zadatak da poboljša svoje šutiranje van linije,” izjavio je Budenholzer. Kako će se to odraziti na sezonske nastupe, ostaje da se vidi.

Očekivanja za sezonu

Sezona u NBA počinje sa velikim očekivanjima za Nurkića. Njegova predanost zdravlju i fizičkoj pripremljenosti može biti ključna za uspjeh Phoenix Suns ove sezone.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -