Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetErdogan o Izraelu: "Genocid se širi i na Liban"

Erdogan o Izraelu: “Genocid se širi i na Liban”

Erdoganova kritika na račun Izraela

Tokom inauguracije nove sjednice turskog parlamenta, predsjednik Recep Tayyip Erdogan oštro je kritikovao Izrael. Tvrdi da je Izrael počinio zločine protiv čovječnosti, uključujući etničko čišćenje i bombardiranje škola.

Internacionalna podrška Izraelu pod lupom

Erdogan je osudio međunarodnu zajednicu zbog podrške Izraelu. Naglasio je da izraelski terorizam ne pogađa samo Palestinu, već se širi i na Liban. Predsjednik Turske upozorio je na mogućnost kopnenog upada izraelskih snaga u Liban.

Dramatična situacija u Gazi

Turski lider istakao je da je 42.000 ljudi poginulo u Gazi, uz naglasak na novim masakrima na tom području. “Svijet ne reaguje na ove zločine”, rekao je Erdogan, pozivajući međunarodnu zajednicu da djeluje.

Paralela s Hitlerom

Erdogan je ponovo usporedio izraelskog premijera Benjamina Netanyahua s Adolfom Hitlerom. Ovakve usporedbe ranije su izazvale mnoge kontroverze. Turski predsjednik zatražio je hitno djelovanje protiv Netanyahuove administracije.

Upozorenje za region

Tokom svog obraćanja, Erdogan je iznio ozbiljne sumnje o budućim napadima. Naglasio je da bi sljedeća meta Netanyahuove vlade mogle biti Turska i druge zemlje u regionu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -