Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometUhapšeni vođe navijača Milana i Intera zbog organizovanog kriminala

Uhapšeni vođe navijača Milana i Intera zbog organizovanog kriminala

Uhapšeni vođe navijača

Vođe navijača Milana i Intera su uhapšene u ponedjeljak zbog sumnje na organizovani kriminal. Ovo uključuje zločinačke urote, iznude i teške zločine koja koriste mafijaške metode. Ova akcija izazvala je veliku pažnju, s obzirom na to da upućuje na ozbiljne probleme unutar krovnog sporta.

Nadležnost nad navijačkim grupama

Preliminarna istraga sugerira da su ultrasi kontrolirali poslovanje unutar i izvan stadiona. Policija je naglasila da klubovi Milan i Inter nisu pod istragom kao krivci, već kao “oštećene strane”. Time im ne prijeti kazna za trenutnu situaciju.

Problemi sa prodajom ulaznica

Interova uprava saopćila je da nisu imali kontrolu nad prodajom ulaznica. Marco Ferdico, jedan od vođa ultrasa, vršio je pritisak na trenera Simonea Inzaghija za dodatne ulaznice za finale Lige prvaka 2023. godine. Ovakvo ponašanje zadaje brige klupskoj upravi.

Potrebne mjere protiv veza s mafijom

Prema izvorima iz La Repubbliche, milanski tužitelj razmatra imenovanje konzultanata. Njihov zadatak bi bio da osiguraju prekid svih veza između klubova i ultrasa povezanih s mafijskim porodicama. Ukoliko se to ne ostvari, Milan i Inter mogli bi biti stavljeni pod vanjsku kontrolu dok se situacija ne razjasni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -