Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisTuzlanski kanton dobija najsavremenije aparate za zračenje i dijagnostiku raka

Tuzlanski kanton dobija najsavremenije aparate za zračenje i dijagnostiku raka

Uvođenje modernih tehnologija za liječenje raka

U Tuzlanskom kantonu uskoro će biti instalirani savremeni aparati za zračenje. Ovi aparati, koji će biti postavljeni do kraja januara 2025. godine, omogući će primjenu svih radioterapijskih tehnika. Među njima je i radiohirurgija koja do sada nije bila dostupna onkološkim pacijentima u ovom području.

Napredna dijagnostika putem PET/CT uređaja

Do kraja godine, u zdravstvu će biti instaliran “Vereos” PET/CT uređaj proizvođača Philips. Ovaj uređaj omogućava precizno dijagnosticiranje raka i metastaza. Dosadašnja dijagnostika u Tuzlanskom kantonu nije mogla ponuditi ovu vrstu usluga pacijentima.

Centar izvrsnosti u radiologiji

Poliklinika Medikol iz Hrvatske donosi ogromno iskustvo u modernoj radiologiji, uključujući PET/CT dijagnostiku. Ova ustanova predstavlja centar izvrsnosti i s njom pacijenti će dobiti kvalitetnu zdravstvenu njegu koja se temelji na digitalnoj medicini.

Brza i dostupna terapija bez čekanja

Medikol Salinea će se nalaziti na adresi Magistralni put bb u Živinicama. Ova lokacija omogućava pacijentima iz Tuzlanskog kantona i Distrikta Brčko brzu dostupnost savremenih onkoloških usluga. Zamjenska terapija se može obavljati u prosjeku tijekom 20 radnih dana, bez potrebe za bolničkim liječenjem.

Otvaranjem ove zdravstvene ustanove ukidaju se liste čekanja za dijagnostiku i radioterapiju. To omogućava pacijentima brži i efikasniji pristup potrebnoj medicinskoj njezi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -