Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisTogg T10X: Prvi Potpuno Električni SUV Turske na Sajmu Automobila

Togg T10X: Prvi Potpuno Električni SUV Turske na Sajmu Automobila

Predstavljanje Togg T10X

Togg (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu) odražava pionirski duh turske automobilske industrije. Na nedavnom sajmu automobila, predstavljen je T10X, prvi potpuno električni SUV iz Turske. Ovaj luksuzni SUV dostupan je svim posjetiocima sajma, što ga čini posebnim.

Tehničke Karakteristike

Togg T10X ima dužinu od 4,6 metara i širinu od 1,9 metara, dok visina iznosi 1,62 metra. Kapacitet njegove baterije iznosi 20 kWh, što omogućava domet od približno 300 km sa jednim punjenjem. Ovaj električni motor razvija snagu od 200 KS, omogućavajući ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 7,6 sekundi.

Inovacije i Tehnologije

Togg T10X nudi verzije sa pogonom na zadnje točkove, ali i opcionalno sa pogonom na sve točkove. Opremljen je naprednim sistemima za asistenciju vozaču. Ovi sistemi uključuju adaptivni tempomat i tehnologiju prepoznavanja saobraćaja.

Moderni Enterijer

Moderni enterijer vozila obiluje naprednim tehnologijama. U središtu je 12-inčni ekran osetljiv na dodir, uz sofisticirani infotainment sistem. Togg T10X simbolizira napredak Turske prema održivoj mobilnosti i inovacijama u automobilskoj industriji.

Ambicija Turske na Tržištu Električnih Vozila

Predstavljanje Togg T10X na sajmu dodatno naglašava ambiciju Turske da postane ključni igrač na tržištu električnih vozila. Sa ovim dostignućem, Turska se pridružuje globalnoj borbi za održivost i inovacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -