Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometMlađi Ibrahimović: Sin fudbalske legende debituje za Švedsku

Mlađi Ibrahimović: Sin fudbalske legende debituje za Švedsku

Ibrahimovićev sin na pragu reprezentativnog nastupa

Mlađi Ibrahimović, 18-godišnji igrač juniorske ekipe AC Milan, prvi put će nastupiti za juniorsku reprezentaciju Švedske. Odluka je to koja dolazi kao rezultat njegovih korijena i uspješne karijere.

Odabir Švedske umjesto BiH

Iako je Maxom, kako ga zovu, imao pravo igrati za Bosnu i Hercegovinu, odlučio se za Švedsku. Ovaj potez ukazuje na njegovu želju da kroči očevim stazama u svijetu fudbala koji je izgradio Zlatan Ibrahimović.

Bljesak u juniorskoj ligi

Maximilian je impresionirao svojim nastupima u juniorskoj ligi. Ove sezone, nastavlja svoju golijadu, a nedavno je postigao pogodak protiv gradskog rivala Intera. Ovi trenuci osnažuju njegovu reputaciju među mladim igračima u Italiji.

Trener hvali njegov razvoj

Andreas Pettersson, selektor juniorske reprezentacije Švedske, istaknuo je njegov napredak: “Odlično je počeo u Primaveri. To je dobra prilika za nas da ga vidimo u našem okruženju.” Njegovo povjerenje može značiti mnogo za Maxov daljnji razvoj.

Prvi susreti u Španiji

Juniorska reprezentacija Švedske uskoro će igrati protiv Japana i Sjedinjenih Američkih Država u Španiji. Ova utakmica mogla bi biti prilika za Maxa da se pokaže na internacionalnoj sceni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -