Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijeZavršena 11. Edicija Festivala Glumca u Konjicu

Završena 11. Edicija Festivala Glumca u Konjicu

Proglašenje pobjednika

U Konjicu je sinoć održano svečano proglašenje pobjednika 11. festivala glumca. Ovaj festival je postao značajna manifestacija u kulturnom kalendaru BiH.

Nagrade za najbolje glumce

Na osnovu ocjena publike, nagradu za najbolju glumicu osvojila je Jasna Diklić iz Sarajevskog ratnog teatra (SARTR). Nagradu je dobila za ulogu Ane u predstavi “Moj sin malo sporije hoda”.

Emina Lepara Alagić, direktorica ASA Banke Konjic, uručila je nagradu, masku konjičkih drvorezbara. Diklić je istaknula važnost ovog priznanja i značaj publike u svom radu.

Zlatan Školjić najbolji glumac

Za najboljeg glumca proglašen je Zlatan Školjić iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Školjić je dobio nagradu za ulogu Liama u predstavi “Siročad”.

Izjavio je da mu nagrada znači mnogo te da će ga motivirati za nove projekte u Konjicu.

Nagrade za kolektivnu igru i raznolikost

Nagrada za najbolju kolektivnu glumačku igru pripala je Pozorištu mladih Sarajevo za predstavu “Večera budala”. Reditelj Adis Bakrač naglasio je koliko su predstave važne za publiku.

Festival je ugostio osam pozorišta iz BiH i ponudio raznovrsne žanrove i teme, izjavio je Senadin Begtašević, član Umjetničkog savjeta festivala.

Kvalitetne predstave za publiku

Benjamin Mušinović, direktor festivala, istakao je trud organizatora da ponude kvalitetne predstave. Ovim su željeli prikazati najnoviju bosanskohercegovačku produkciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -