Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetZelenskyj poziva na hitne akcije u cilju mira za Ukrajinu

Zelenskyj poziva na hitne akcije u cilju mira za Ukrajinu

Ukrajinske snage pod pritiskom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskyj istakao je potrebu za intenziviranjem pritiska na Rusiju. Prema njegovim riječima, „najvažnija stvar je vršiti pritisak koristeći sva dostupna sredstva“. Cilj je postići pravičan i stvaran mir za Ukrajinu i njene građane.

Sastanak na visokom nivou u Njemačkoj

Zelenskyj je najavio da Ukrajina priprema sastanak na visokom nivou. Očekuje se učešće oko 50 zemalja, uključujući američkog predsjednika Joea Bidena. Sastanak će se održati na vojnoj bazi Ramstein u Njemačkoj.

Koordinacija vojnih napora

Tokom sastanka, učesnici će primiti detaljne argumente od Ukrajine. Cilj je osigurati efikasne rezultate u narednim mjesecima, kako na frontu, tako i u diplomatskom radu.

Bidenova posjeta Njemačkoj

Predsjednik Biden planira posjetiti Njemačku u oktobru. Tokom ove posjete, pozvao je sve podržavaoce Ukrajine na sastanak. Ovi sastanci su se održavali od početka ruske invazije, ali dosad samo na nivou ministara odbrane.

Vrijeme za akciju

Zelenskyj je naglasio da „sve što možemo postići, moramo postići“. Njegova poruka je jasna: budućnost Ukrajine zavisi od zajedničkih napora i odlučnosti svih na strani slobode.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -