Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetNapetosti u regiji: Huti prijete eskalacijom napetosti prema Izraelu

Napetosti u regiji: Huti prijete eskalacijom napetosti prema Izraelu

Esalacija tenzija između Huta i Izraela

Situacija u regiji postaje sve napetija nakon što su izraelske kopnene snage prešle u Liban. Ovaj potez je uslijedio nekoliko dana nakon izraelskih zračnih napada koji su rezultirali smrću vođe Hezbolaha, Hassana Nasrallaha.

Huti oborili američku bespilotnu letjelicu

U međuvremenu, Huti su zaprijetili “eskalirajućim vojnim operacijama” usmjerenim na Izrael. Ova prijetnja dolazi nakon što su oborili američku vojnu bespilotnu letjelicu, što dodatno doprinosi rastezima u odnosima.

Napad na brod u Crvenom moru

Danas se dogodio napad u blizini lučkog grada Hodeide, koji se nalazi oko 110 kilometara od obale. Ovaj grad je postao bojno polje nakon što su Huti započeli s kampanjom protiv brodova u ovom području.

Izvještaj britanske vojske

Prema izvještaju Centra za pomorske trgovinske operacije britanske vojske, kapetan broda primijetio je četiri udarca u vodu u blizini njihovog plovila. Tih udaraca su vjerovatno bili rakete ili dronovi usmjereni na brod.

Na sreću, sva posada je sigurna i brod nastavlja put prema sljedećoj luci pristajanja. Ovaj incident ukazuje na rastuće napetosti u regiji, što može imati dalekosežne posljedice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -