Utorak, 1 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetOstin i Galant razgovarali o sigurnosti Izraela i prijetnji Irana

Ostin i Galant razgovarali o sigurnosti Izraela i prijetnji Irana

Razgovor između američkog i izraelskog ministra odbrane

Američki ministar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin) održao je važan sastanak sa svojim izraelskim kolegom Joavom Galantom (Yoav Gallant). Ova diskusija fokusirala se na trenutnu sigurnosnu situaciju u regiji.

Podrška SAD-a Izraelu

Ostin je naglasio podršku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pravu Izraela na samoobranu. Izrazio je zajednički konsenzus o potrebi demontiranja infrastrukture koja omogućava napade uz libansku granicu.

Prijetnja od Hezbolaha i Irana

Ostin je izjavio da je neophodno osigurati da libanska teroristička organizacija Hezbolah ne može izvoditi napade na sjeverne dijelove Izraela. Također, osvrnuo se na potencijalne prijetnje koje dolaze iz Irana.

Ozbiljne posljedice za Iran

Prema njegovim riječima, SAD je u dobrom položaju da brani svoje osoblje i saveznike od iranskih prijetnji te je spremna reagirati na bilo kakve akcije koje bi mogle dovesti do sukoba.

Zabrinutost Bijele kuće

Prema izvještajima u izraelskim medijima, Bijela kuća izražava zabrinutost zbog mogućeg širenja sukoba u regiji. Ova situacija dodatno komplikuje već napet odnose između država i terorističkih organizacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -