Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometGvardiol skromno vozi: Golf umjesto luksuznog automobila

Gvardiol skromno vozi: Golf umjesto luksuznog automobila

Skromnost na terenu i van njega

Joško Gvardiol, defanzivac Manchester Cityja, zapanjuje svojom skromnošću. Iako njegova plata iznosi 12.44 miliona eura, vozi obični Volkswagen Golf. Ovaj izbor automobila začudjuje u klubu gdje su njegovi saigrači poznati po svojim luksuznim vozilima.

Popularni Volkswagen Golf

Gvardiol se odlučio za Volkswagen Golf, popularno i pouzdano vozilo koje nije često u vlasništvu vrhunskih nogometaša. Posljednji model Golfa, poznat kao osmica, košta između 26 i 36 hiljada eura, dok osnovni model GTI iznosi 46 hiljada eura. Ovaj potez ukazuje na to da hrvatski defanzivac više cijeni praktičnost od statusa.

Učinak na terenu

Ove sezone, Gvardiol je odigrao devet utakmica za Manchester City i postigao jedan gol. Takođe, u 35 nastupa za reprezentaciju Hrvatske, postigao je dva pogotka. Njegovo iskustvo uključuje i vrijeme provedeno u Leipzigu i zagrebačkom Dinamu.

Poruka skromnosti

Gvardiolov izbor automobila može biti inspirativan primjer skromnosti, u svijetu gdje su luksuz i bogatstvo često normativ. Dok se njegovi saigrači vozaju u skupim automobilima, Gvardiol ostaje vjeran svojim vrijednostima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -