Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviSarajevo ponovo domaćin značajnog bokserskog turnira

Sarajevo ponovo domaćin značajnog bokserskog turnira

Turnir u Sarajevu potvrdio značaj

Turnir je još jednom dokazao svoje mjesto kao jedno od najvažnijih takmičenja u evropskom boksu. Ovu informaciju potvrdio je Bokserski klub Zlatni ljiljani.

Nagrade otišle u ruke najboljih

Nagrada za najbolju tehniku u ženskoj konkurenciji pripala je Alini Pushkar iz Rusije. U muškoj kategoriji ovu nagradu je osvojio Bajoku Bashkim s Kosova.

Priznanje za najborbenijeg boksera turnira osvojio je Aliev Shinasi iz Austrije. Dok je titulu najborbenijeg omladinskog boksera ponio Tarik Hurić iz BiH.

Juniorska kategorija donijela radost Srbiji

U juniorskoj kategoriji, nagrade su otišle u Srbiju. Petar Sandić je osvojio nagradu za najbolje tehnike, dok je Vuk Milenković dobio titulu najboljeg juniorskog boksera.

Poruka organizatora o budućnosti boksa

Adnan Pašić, predstavnik Bokserskog kluba Zlatni ljiljani, naglasio je da je turnir još jednom pokazao afirmaciju Sarajeva. “Sport i međunarodna takmičenja nastavljaju istaknuti naš grad na evropskoj i svjetskoj bokserskoj sceni”, kazao je Pašić.

On je dodao: “Nakon vrhunskog Evropskog juniorskog prvenstva, ovo je još jedna potvrda da ostajemo na evropskoj mapi boksa. Ovaj sport ima svoju budućnost.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -