Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometAmoah se pridružio Al-Jaziri Al-Hamre: Novinar iz Gane započeo novu avanturu

Amoah se pridružio Al-Jaziri Al-Hamre: Novinar iz Gane započeo novu avanturu

Amoah napustio Grbavicu

Nogometaš iz Gane, Amoah, nedavno je napustio Željezničar i pridružio se ekipi Al-Jazire Al-Hamre. Ovaj potez izazvao je veliku pažnju među navijačima, posebno zbog njegovog statusa ljubimca među Manijacima. Navijači su mu čak posvetili pjesmu, što govori o njegovom utjecaju u klubu.

Poražena ekipa u prvom kolu

U svom prvom nastupu, Amoah je odigrao svih 90 minuta u utakmici protiv Hatte. Nažalost, Al-Jazira je pretrpjela poraz od 3:0 u meču President Cupa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ova sezona tek je počela, a Al-Jazira se takmiči u drugom rangu nogometa u UAE.

Trener Mehdi Mahdavikia

Jedna od najzanimljivijih činjenica o Amoahovom novom angažmanu jeste njegov trener, legendarni Iranac Mehdi Mahdavikia. Ovaj bivši igrač njemačkog HSV-a poznat je po svom uspjehu, gdje je igrao od 1999. do 2007. godine. Za reprezentaciju Irana odigrao je 110 utakmica i postigao 13 golova.

Mahdavikia kao novi trener

Mahdavikia je dugo godina radio u omladinskim kategorijama HSV-a, a klupu Al-Jazire preuzeo je prije mjesec i po. Njegovo iskustvo i poznavanje nogometa svakako će biti od pomoći Amoahu i njegovim saigračima u nadolazećim utakmicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -