Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijePremijera predstave "Plastika" sa ekološkom porukom u Tuzli

Premijera predstave “Plastika” sa ekološkom porukom u Tuzli

Održavanje premijere predstave “Plastika”

Premijera pozorišne predstave “Plastika” u režiji Zijaha Sokolovića, održaće se 8. oktobra na Teatarskoj sceni Jelićeve. Ova predstava donosi važne poruke o ekološkim problemima sa kojima se suočavamo danas.

Umjetnički odgovor na ekološke izazove

Predstava “Plastika” predstavlja umjetnički odgovor na uticaj plastike na prirodu, životinjski svijet i ljudsko zdravlje. Ova predstava ima za cilj da podstakne publiku, posebno djecu i odrasle, da razmišljaju o očuvanju prirodnih resursa.

Poziv na akciju i edukaciju

Prema riječima autora, predstava djeluje kao apel na javnost da se aktivno uključi u suzbijanje nekontrolisane upotrebe plastike. Publika će imati priliku da razmisli o vlastitim postupcima i njihovim posledicama po planetu.

Umjetnost kao sredstvo edukacije

Kroz bogatstvo simbolike i jasne poruke, “Plastika” se obraća različitim uzrastima, nudeći umjetnički uzbudljiv i edukativan sadržaj. Vješta režija i glumačke interpretacije Armina Omerovića i Ane-Marije Tomić dodatno obogaćuju iskustvo gledatelja.

Poziv na predstavu

Ova predstava koristi moć pozorišne igre kako bi osvijestila publiku svih uzrasta o ozbiljnosti ekoloških izazova. Ne propustite priliku da prisustvujete premijeri koja može inspirisati promjenu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -