Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisDigitalizacija usluga u BiH: BH Telecom vodi promjene

Digitalizacija usluga u BiH: BH Telecom vodi promjene

Ministar Forto o digitalizaciji usluga

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Edin Forto, istaknuo je važnost digitalizacije usluga. Prema njegovim riječima, to će omogućiti efikasniju administraciju i jednostavniji pristup uslugama građanima.

Uloga BH Telecoma u digitalizaciji

Forto je naglasio da BH Telecom može značajno pomoći općinama i gradovima u ovom procesu. “Jedna općina ne može platiti inžinjera, kakve ima BH Telecom,” konstatirao je Forto, ukazujući na stručnost ove kompanije.

Zaštićeni kvalifikovani potpis

Direktor IDEEA-e, Almir Badnjević, najavio je uvođenje zaštićenog kvalifikovanog potpisa. Ovaj potpis omogućit će svakom korisniku pristup digitaliziranim uslugama BH Telecoma, čime će se olakšati komunikacija s administracijama.

Digitalizacija bankarskih usluga

Forto je također napomenuo da se radi na digitalizaciji usluga i za dvije banke. Ovaj sistem omogućit će građanima podnošenje zahtjeva za kredit putem interneta, čime se dodatno pojednostavljuju administrativni postupci.

Pristup podacima građanima

Ovim projektima će građani imati stalni pristup potrebnim podacima. To će olakšati izvršavanje administrativnih usluga i poboljšati efikasnost rada javnih institucija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -