Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetUragan Helene: Broj nestalih osoba u Sjevernoj Carolini raste

Uragan Helene: Broj nestalih osoba u Sjevernoj Carolini raste

Teške posljedice uragana Helene

Uragan Helene zadobio je veliku pažnju nakon što su stotine prijava o nestalim osobama stigle iz pogođenih zajednica. Prema izvještajima, u Sjevernoj Carolini, u okrugu Buncombe, prijavljeno je nestanak čak 600 osoba.

Izazovi potrage i spašavanja

Poplavljeni putevi otežavaju akcije potrage i spašavanja. Federalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama (FEMA) poziva stanovništvo da ostane pozitivno. Spasilačke ekipe rade neprekidno kako bi pomogle u pronalaženju nestalih.

Prioritetna obnova komunikacija

Jedan od glavnih prioriteta FEMA-e je obnoviti uslugu mobilne telefonije u pogođenim regijama. Zvaničnici će aktivirati roming u slučaju katastrofe za sve telekomunikacione mreže.

Procjena stradanja i materijalne štete

Prema najnovijim podacima, najviše stradalih zabilježeno je u Sjevernoj Carolini (36), dok su ostatak žrtava pronađeni u Južnoj Carolini (25), Georgiji (17), Floridi (11), Virginiji (2) i Tennesseeu (2).

Pomoć i podrška

Preko 2,2 miliona ljudi i dalje se suočava s nestankom struje, usljed jakih vjetrova. Predsjednik Joe Biden planira posjetiti pogođena područja ove sedmice i već je odobrio pomoć za države koje su zatražile proglašenje vanrednog stanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -