Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetUragan Helene izazvao katastrofu u jugoistočnim državama SAD-a

Uragan Helene izazvao katastrofu u jugoistočnim državama SAD-a

Tragedija u jugoistočnim SAD-ima

Uragan Helene, koji je pogodio jugoistočne države SAD krajem prošle sedmice, ostavio je devastirajuće posljedice. Prema najnovijim informacijama, oluja je odnijela najmanje 90 života. Stanovništvo dotičnih država sada se suočava s teškim posljedicama i tremom nakon naturene sjenke ovog prirodnog fenomenta.

Obilne padavine i poplave

Uragan je izazvao katastrofalne poplave koje su pogodile Floridu, Georgiju, Južnu i Sjevernu Karolinu, Virginiju te Tenes je. Vjetrovi i obilne kiše uništili su kuće, ceste i mostove, dok je milione ljudi ostavio bez struje.

Broj žrtava raste

Izvještaji sugeriraju da bi se broj poginulih mogao povećati, a najviše žrtava zabilježeno je u Sjevernoj Karolini, gdje je živote izgubilo 36 osoba. Spasilačke ekipe nastavljaju s potragom, što dodatno povećava zabrinutost među stanovnicima.

Reakcije i pomoć

Vlasti države rade na procjeni štete i organizaciji pomoći pogođenim područjima. Stanovništvo je počelo s čišćenjem i popravcima, ali se suočavaju s velikim izazovima. Opasnost od dodatnih padavina već dodatno otežava situaciju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -