Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaDPS najjači u urbanim područjima Podgorice, ZBCG dominira prigradskim naseljima

DPS najjači u urbanim područjima Podgorice, ZBCG dominira prigradskim naseljima

Analiza izbornih rezultata u Podgorici

Prema analizi Centra za demokratsku tranziciju (CDT), izborni rezultati u Podgorici pokazuju zanimljive trendove. DPS je osvojio najviše glasova u urbanim naseljima, dok je ZBCG najjači u prigradskim područjima i zatvorima.

Prikaz biračkih mjesta

CDT je grupisao biračka mjesta po naseljima, a ne po zvaničnim administrativnim linijama. U analizi su istaknuta naselja poput Blokova 5, 6 i 9. Ove kategorije obuhvataju i prigradska naselja kao što su Brskut i Barutana.

Rezultati u centru Podgorice

U centru Podgorice, DPS je osvojio 1.438 glasova, što čini 38,49% svih glasova. Iza njih su koalicija PES i Demokrate sa 14% i koalicija Za budućnost Podgorice sa 13,78% glasova.

Snaga DPS-a u prigradskim naseljima

DPS je najjači i u podgoričkim blokovima 5, 6 i 9, gdje je osvojio 1.490 glasova ili 29,56%. Čak i na Starom aerodromu, DPS je dominirao sa 33,46% glasova.

Dominacija ZBCG u zatvorima

U zatvorima, koalicija Za budućnost Podgorice ostvarila je vodeću poziciju s 30,77% glasova, dok je DPS osvojio 24,79% glasova. Ovi rezultati sugeriraju važnost ovih prostornih struktura u glasanju.

Zaključak

Ova analiza izbora ukazuje na jasnu podjelu snaga među partijama, gdje DPS zadržava prednost u urbanim naseljima, a ZBCG u prigradskim sredinama i zatvorima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -