Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviOlimpijada u Sarajevu: Film koji povezuje prostore i generacije

Olimpijada u Sarajevu: Film koji povezuje prostore i generacije

Uspjeh filma o Sarajevskoj olimpijadi

Film posvećen Olimpijadi u Sarajevu iz 1984. godine dobija sve veće priznanje. Ova priča, koja je ispričana prije četiri decenije, emocijom oslikava srećne trenutke naših prostora.

Organizatori i priznanja

Izuzetna realizacija filma rezultat je truda organizatora predvođenih Milošem Todorovićem. Žiri u Budvi prepoznao je duboku emocionalnu poruku koju donosi ovaj dokumentarac.

Nagrade i priznanja na festivalu

Na festivalu, film “Na zlatnim skalama – Olimpijski Herceg Novi” proglašen je za najbolji, dok je kratkometražni film “4:30” osvojio istu titulu. Autor filma “Živjeći san” ponio je nagradu za najbolji dugometražni film.

Priznanja za životno djelo

Tokom festivala dodjeljena su priznanja legendarnim trenerima i sportistima poput Zorana Živkovića i Božidara Ivanovića. Ova priznanja su znak poštovanja prema njihovom doprinosu sportu.

Festival u Milanu

Festival Budva Sports & Arts Film dio je svjetske zajednice Saveza sportskih televizija. U Milanu, od 5. do 9. novembra, održat će se “Sport movies & TV 2024 – 42nd Milano International Ficts Fest”.

Na ovom prestižnom događaju učestvovat će i film “Olimpijada u Sarajevu”, čime će priča o ovom velikom događaju dobiti dodatnu vrijednost kroz kulturno sjećanje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -