Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometTottenham savladao Manchester United na Old Traffordu

Tottenham savladao Manchester United na Old Traffordu

Rani pogodak i crveni karton prelomili utakmicu

Tottenham Hotspur je odnio sva tri boda sa Old Trafforda protiv Manchester Uniteda, pobijedivši rezultatom 3:0. Utakmica je počela enigmatično za domaći tim, jer je Brennan Johnson već u 3. minuti postigao gol. Tim je brzo uhvatio ritam, dok su domaći tražili odgovor.

Bruno Fernandes isključen u ključnom trenutku

Situacija se dodatno zakomplikovala za United u 42. minuti kada je Bruno Fernandes dobio crveni karton. Portugalac se okliznuo i napravio prekršaj nad Jamesom Maddisonom. Sudija Chris Kavanagh je odlučio isključiti ga, što je izazvalo brojne reakcije među navijačima.

Tottenham potvrdio dominaciju

Nakon isključenja Fernandes, Spursi su kontrolirali igru. U drugom poluvremenu, Dejan Kuluševski je postigao drugi gol za Tottenham u 47. minuti. Dominic Solanke je u 77. minuti postavio konačnih 3:0, čime je rezultatski potvrdio dominaciju svoje ekipe.

Trojna pobjeda i poraz za United

Ova pobjeda bila je treća za Tottenham u sezoni, dok je Manchester United doživio treći poraz. Utakmica je još jednom pokazala snagu Totenhama, koji je nakon ovog rezultata dodatno potvrdio svoje ambicije u Premier ligi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -