Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzrael napada Hute u Jemenu: Vojska potvrđuje zračne udare na vojne ciljeve

Izrael napada Hute u Jemenu: Vojska potvrđuje zračne udare na vojne ciljeve

Izraelska vojska pokrenula napade na Hute

Izraelska vojska (IDF) potvrdila je nedavne zračne napade na ciljeve Huta u Jemenu. Ova operacija izvršena je u područjima Ras Issa i Hodeida, udaljenim 1800 kilometara od Izraela.

Operacija temeljena na obavještajnim podacima

Prema saopćenju IDF-a, napadi su temeljeni na pouzdanim obavještajnim podacima. Ove ciljeve izraelske zračne snage su označile kao terorističke mete, čime je izražena odlučnost Izraela u borbi protiv prijetnji iz regije.

Poruka ministra obrane Izraela

Izraelski ministar obrane, Joav Galant, potvrdio je na društvenoj mreži X da ni jedna lokacija nije predaleka za Izrael. “Lovit ću svoje neprijatelje”, istakao je, pozivajući se na Psalme. Galant je pratio napad iz kontrolne sobe zračnih snaga, naglašavajući da je poruka jasna.

Međunarodna reakcija na napade

Ovaj potez Izraela izaziva zabrinutosti u međunarodnoj zajednici. Stručnjaci upozoravaju na mogućnost eskalacije sukoba u regiji. Osim toga, izvještaji o civilnim žrtvama mogu dodatno pogoršati situaciju.

Kako se situacija razvija, svijet pomno prati akcije Izraela. Napadi na Hute mogu imati dalekosežne posljedice po stabilnost regije i odnose sa susjednim državama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -