Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzPrinc Hari i Megan Markl pod istragom zbog nestanka 4 miliona dolara...

Princ Hari i Megan Markl pod istragom zbog nestanka 4 miliona dolara iz fondacije “Archewell”

Finansijski propust kod “Archewell”

Fondacija “Archewell”, koju vode princ Hari i Megan Markl, našla se u centru pažnje nakon otkrića da u posljednjem poreskom izvještaju nedostaje više od 4 miliona dolara. Ovaj iznos postavlja brojna pitanja o pravilnosti poslovanja fondacije.

Problemi sa IRS-om

Ova situacija dolazi u nezgodnom trenutku za fondaciju koja je već ranije ove godine bila označena kao “delinkventna”. Nakon što je konačno dobila dozvolu za prikupljanje i trošenje sredstava, nove komplikacije sa IRS-om (Internal Revenue Service) dodatno ugrožavaju njen ugled.

Ko su donatori?

Fondacija je u posljednje dvije godine primila značajne donacije, dvije od po više od 6 miliona dolara. Međutim, nijedna od ovih uplata nije zabilježena u poreskom izvještaju. Postoje spekulacije da su donacije možda date anonimizirano putem posredničkih organizacija.

Očekivanja i sumnje

Fondacija se ranije suočila s kritikama zbog nepravilnosti u godišnjem izvještaju i plaćanju taksi. Izvori bliski paru tvrdili su da je problem proizašao iz neprocesuiranog čeka od 200 dolara, no nova finansijska kriza mogla bi dodatno zakomplikovati situaciju.

Gledajući prema budućnosti

Svi pogledi su sada uprti u nadolazeći poreski izvještaj, koji će biti predstavljen 15. novembra 2024. Ukoliko se ponovo susretnu s problemima, to bi moglo izazvati dodatne komplikacije kako za fondaciju, tako i za princa Harija i Megan Markl, koji se već suočavaju s optužbama za malverzacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -