Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetSukobi u Gazi: Izraelski napadi pogodili škole i civile

Sukobi u Gazi: Izraelski napadi pogodili škole i civile


Tragični događaji u Gazi

U najnovijim zračnim napadima na područje Gaze, među pogođenim zgradama našla se i škola koja služi kao sklonište za raseljene Palestince. U ovom incidentu, četiri osobe su poginule, dok su brojne osobe ranjene, izvijestili su medicinari iz Gaze.

Izraelska vojska odgovara

Izraelska vojska saopćila je da su ciljali militante Hamasa koji su djelovali iz komandnog centra smještenog u kompleksu bivše škole Um Al-Fahm. Ova vojna akcija rezultirala je velikim civilnim žrtvama.

Optužbe o iskorištavanju civilnih objekata

Izraelski zvaničnici optužuju Hamas da koristi civilne objekte i stanovništvo u vojne svrhe. Međutim, Hamas ove optužbe energično negira, tvrdeći da su njihovi ciljevi isključivo vojnog karaktera.

Poginuli u drugim napadima

U drugom napadu, tri osobe su poginule u jedan od kuća u gradu Gazi. Također, četiri osobe su izgubile život u odvojenim zračnoj napadima u Nuseiratu i Khan Younisu, centralnim i južnim dijelovima pojasa Gaze.

Nastavak vojnih operacija

Izraelske snage su nastavile sa operacijama u Rafahu, blizu granice s Egiptom, kao i u predgrađu grada Gaze, Zeitoun. Stanovnici navode da su izraelske snage digle u zrak nekoliko kuća tokom jučerašnjih operacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -