Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeLjepotaUtrka za život: Više od 11.000 učesnika protiv karcinoma dojke

Utrka za život: Više od 11.000 učesnika protiv karcinoma dojke

Tradicionalna utrka za podizanje svijesti

U nedjelju, uz tradicionalno zagrijavanje učesnika, startala je utrka u 11:30 sati. Šetnja je započela pola sata kasnije. Više od 550 heroina, žena koje su prošle operaciju karcinoma dojke, predvodilo je događaj u rozim majicama.

Učešće ambasadora i timova

Ove godine, kampanja je okupila 30 ambasadora i 11.582 učesnika podijeljenih u 302 registrovana tima. Među njima su se našla i 31 udruženja pacijentica oboljelih od karcinoma dojke iz cijele Bosne i Hercegovine.

Poruka i ciljevi kampanje

Nela Hasić, direktorica organizacije “Think pink – Zajedno smo jedno”, naglasila je važnost kampanje koja traje više od 45 dana. Također, istakla je da je cilj podizanje svijesti o ranoj prevenciji karcinoma.

Oboreni rekordi i prikupljena sredstva

Nela je sa suzama u očima rekla: “Oborili smo sve rekorde, 11.582 učesnika u 302 tima i bezbroj pojedinaca. Skupili smo 240.000 KM.” Ovaj događaj je najveća manifestacija za promociju važnosti ženskog zdravlja u našoj zemlji.

Važnost ranog otkrivanja

Osim toga, događaj ima za cilj podizanje svijesti o karcinomu dojke. Promocija ranog otkrivanja bolesti i prikupljanje sredstava za važne usluge ženama, čine ovaj događaj ključnim za cijelu zajednicu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -