Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeNajnovijeRadionica "Svi smo isti kroz ples" za djecu sa poteškoćama u razvoju

Radionica “Svi smo isti kroz ples” za djecu sa poteškoćama u razvoju

U Sarajevu će se 7. oktobra održati radionica pod nazivom “Svi smo isti kroz ples”. Ova radionica dio je programa “Mali MESS” i organizovana je u Pozorištu mladih.

Inkluzivnost kroz ples

Ideju za ovu radionicu potaknulo je Udruženje za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa. Radionica obuhvata djecu sa poteškoćama u razvoju, uključujući članove Udruženja “Mali heroji”. Ovaj projekat uključuje 11 djece oboljelih od autizma, a jedno dijete je slijepo.

Rad sa edukovanim pedagogom

Na radionicama radit će Ognjen Vučinić, edukovani pedagog iz Beograda. Njegov pristup omogućava djeci da kroz igru razvijaju plesne tehnike, bez obzira na prethodno iskustvo ili vještine.

Terapeutskog karaktera

Terapija plesom i pokretom omogućava djeci da izraze svoja osjećanja i misli. Ovaj oblik terapije ne zahtijeva poznavanje plesnih tehnika, već se fokusira na emocionalni razvoj i samopouzdanje. Studije su pokazale da plesna terapija poboljšava pokretljivost i socijalizaciju djece.

Podrška zajednice

Producentica Nataša Hajdarević naglašava značaj ovog projekta. Radionicu je podržalo i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, čime se osigurava dodatna podrška djeci i njihovim porodicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -