Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaPolovna Škoda Octavia: Traženi automobil s bogatom historijom

Polovna Škoda Octavia: Traženi automobil s bogatom historijom

Škoda Octavia na tržištu polovnjaka

Polovna Škoda Octavia poznata je kao iznimno tražen automobil kako u Evropi, tako i u Bosni i Hercegovini. Ovaj model, prepakovana tehnika Volkswagen Golfa, nudi visoku vrijednost kanali tržištu polovnih vozila.

Dizelski modeli i njihova popularnost

Na tržištu se često traže dizelski modeli, posebno oni s TDI oznakom. TDI motori nude učinkovitost i performanse koje mnogi vozači cijene. Suprotno tome, modeli s oznakom SDI (Suction Direct Injection) nisu toliko traženi.

SDI motor – rjeđi od TDI

SDI motor je bio prisutan samo u prvoj generaciji Octavije do 2004. godine. Njegove performanse su bile ispod očekivanja, a vlasnici nisu skloni odricanju od ovog motora. Ovaj model privlači vozače koji preferiraju dugotrajnost.

Osobine i karakteristike SDI motora

SDI motor razvijao je svega 68 KS pri 4.000 obrtaja u minuti. Njegov obrtni moment iznosio je 133 Nm pri 1.800 o/m. Direktno ubrizgavanje i kompresija od 19:5 omogućili su mu zavidnu stabilnost za težinu karoserije od 1.350 kg.

Zaključak

Škoda Octavia ostaje jedan od omiljenih izbora na tržištu polovnjaka. Bez obzira na tip motora, ova vozila su cijenjena zbog svoje pouzdanosti i dugovječnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -