Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeNajnovijeJubilarno stoto izvođenje baleta "Palčica" oduševilo publiku u Sarajevu

Jubilarno stoto izvođenje baleta “Palčica” oduševilo publiku u Sarajevu

Emotivna noć u Narodnom pozorištu

Noćas je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održano jubilarno stoto izvođenje baleta “Palčica”. Ova predivna predstava oduševila je sve prisutne, a među najznačajnijim izvođačima bio je baletan Admir Kalkan.

Reakcije baletana

Kalkan nije krio svoje emocije nakon spektakularnog izvođenja. U intervjuu za “Avaz”, podijelio je svoje utiske: “Friško sa scene, mogu da podijelim utiske koji su predivni. Jubileji nas podsjećaju koliko je naša umjetnost dugovječna i koliko ona nudi.” Također je istaknuo da svako izvođenje nosi posebnu energiju.

Publika uživala u izvedbi

Prepun auditorium uživao je u svakom trenutku predstave. “Reakcija publike danas je bila odlična. Djeca su jako lijepo reagovala na predstavu,” dodao je Kalkan. Iako je noć bila kišna, atmosfera u prostoru bila je ispunjena radošću i emocijama.

Nagrade aplauzom

Publika je na kraju izvođenja nagradila izvođače gromoglasnim aplauzom. “Pun želja imam za svu djecu koja su gledala ovu predstavu i želim da izađu sretna i obogaćena još jednim divnim iskustvom,” zaključio je Kalkan, naglašavajući značaj baleta za mlade generacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -