Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeNajnovijeBaletna predstava „Palčica“ oduševila publiku u Sarajevu

Baletna predstava „Palčica“ oduševila publiku u Sarajevu

Predstava temeljena na prozi Hans Christiana Andersena

Baletna predstava „Palčica“, koja se temelji na prozi slavnog autora Hansa Christiana Andersena, premijerno je prikazana u Narodnom pozorištu Sarajevo. Ova izvanredna predstava donosi muziku jednog od najvećih kompozitora, Wolfganga Amadeusa Mocarta, čineći je pravim umjetničkim doživljajem.

Kreativni doprinos Nermine Damjan

Koreografiju i režiju potpisuje talentovana Nermina Damjan. Ona je za „Avaz“ otkrila svoju veliku radost zbog odziva mlađe publike. „Divno je doživjeti predstavu i vidjeti punu salu,“ izjavila je Damjan, te naglasila da ovaj projekt traje već 17 godina, prolazeći kroz različite generacije.

Vratak u rodni grad

Damjan je izrazila posebnu sreću što se predstava odvija u njenom rodnom gradu. „Odrasla sam i igrala u Narodnom pozorištu, i potpisati ovako značajno djelo je velika stvar za mene“, dodala je. Naglasila je i važnost emocije i duhovnosti u umjetnosti.

Poziv na kulturna dešavanja

„Danas djeca prepoznaju laž, ali doživjeti predstavu uživo je neponovljivo iskustvo“, kazala je Damjan. Istakla je potrebu za poticanjem dolaska u pozorišta i na baletske predstave, naglašavajući da je balet poseban doživljaj za sve uzraste.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -