Subota, 28 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisESG Impuls 2024: Lukavac Cement kao lider održivog razvoja u BiH

ESG Impuls 2024: Lukavac Cement kao lider održivog razvoja u BiH

Uloga ESG standarda u poslovanju

Na konferenciji “100 najvećih u BiH i regionu – ESG Impuls 2024”, razgovarano je o primjeni ESG principa. Cilj je unaprijediti društveno odgovorno i održivo poslovanje domaćih kompanija. Ovaj događaj istaknuo je važnost primjene ekoloških, socijalnih i korporativnih standarda.

Lukavac Cement kao primjer najbolje prakse

Lukavac Cement je prepoznat kao uzor u održivom razvoju i zaštiti životne sredine. Generalni direktor Stjepan Kumrić naglasio je kako kompanija primjenjuje evropske principe energetske efikasnosti. Kroz realizaciju različitih društveno odgovornih projekata, Lukavac Cement potiče društvenu odgovornost prema okolišu.

Održivost i inovacije

Kumrić je istakao da kompanija koristi model održivosti koji minimizira gubitke u lancu vrijednosti. “Otpad” iz jednog procesa postaje “resurs” za drugi. Pioniri su u upotrebi alternativnih goriva, čime se smanjuje negativan utjecaj na okoliš i štede neobnovljivi resursi.

Nagrade za postignuća

Na svečanoj večeri dodjele nagrada, Lukavac Cement je ponovo dobio priznanje za ostvarene rezultate u 2023. godini. Stjepan Kumrić je istakao da je ovo dokaz da je kompanija među sto vodećih u BiH i regionu.

Prikaz uspješnog modela održivosti

Lukavac Cement predstavlja uspješan model za održivu BiH. Pomoću ESG standarda, kompanija pokazuje kako se može graditi bolja budućnost za sve. U 2024. godini, Lukavac Cement obilježava 50 godina postojanja i uspješnog rada.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -