Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeSportNogometMartinez kažnjen zbog kontroverznih gestova u reprezentativnom dresu

Martinez kažnjen zbog kontroverznih gestova u reprezentativnom dresu

FIFA suspendovala Emiliana Martineza

FIFA je donijela odluku o suspenziji Emiliana Martineza, golmana reprezentacije Argentine. On će propustiti dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ova kazna uslijedila je zbog njegovih sramotnih postupaka nakon osvajanja Copa Americe.

Sramotni trenuci s peharom

Martinez je izazvao skandal tokom slavlja titule. Na jednom od događanja, on je pehar stavio na međunožje i na taj način provokativno gestikulirao prema navijačima. Ovaj incident izazvao je oštre kritike javnosti.

Incident s kamermanom

Pored sramotnog slavlja, Martinez je imao još jedan neugodnjak. Nakon utakmice protiv Kolumbije, udario je rukom u kameru kamermana koji se nalazio neposredno ispred njega. Ovaj potez dodatno je doprinio njegovoj suspenziji.

Reprezentacija umjesto kluba

Važno je napomenuti da će suspendovani golman propustiti utakmice reprezentacije Argentine, a ne njegovog kluba Aston Ville. Martinez igra za Aston Villu od 2020. godine, kada je prešao iz Arsenala.

Prošlost kojom je osvojio srca navijača

Prije samo dvije godine, Martinez je osvojio srca navijača tokom Svjetskog prvenstva u Kataru. Tada je dobio nagradu za najboljeg golmana turnira. Međutim, njegov nedavni potez ponovo je izazvao bijes publike.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -