Petak, 27 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaSjeverna Makedonija se protivi razlikama u evropskim integracijama

Sjeverna Makedonija se protivi razlikama u evropskim integracijama

Siljanovska-Davkova i Mickoski Critiziraju EU

Predsjednica Sjeverne Makedonije, Gordana Siljanovska-Davkova, i premijer Hristijan Mickoski, izrazili su nezadovoljstvo odlukom EU koja pravi razliku između integracija Sjeverne Makedonije i Albanije. Ovaj potez Evropske unije naišao je na oštre kritike.

Mickoski upozorava na pritiskanje Sjeverne Makedonije

Mickoski je naglasio da EU pokušava diktirati šta Sjeverna Makedonija treba uraditi. On se protivi bilo kakvim kašnjenjima ili pauzama u pregovorima za pristupanje EU. Ova izjava dolazi u trenutku kada Albanija planira otvoriti prve klastere pregovora već sljedećeg mjeseca.

Siljanovska-Davkova povlači paralelu s “Čekajući Godoa”

Siljanovska-Davkova je tijekom sjednice UN-a usporedila proces integracije Sjeverne Makedonije u EU s dramom “Čekajući Godo”. Ova usporedba pokazuje frustraciju koju osjećaju mnogi građani zbog dugotrajnog iščekivanja evropskog članstva.

Ihistoricni izazovi evropskih integracija

Sjeverna Makedonija se suočila s brojnim izazovima tijekom svog puta ka EU. Tijekom godina, Grčka je zahtijevala promjenu imena “Makedonija” zbog iste regije u svojoj zemlji, što je okončano Prespanskim sporazumom. Onda su problemi nastali sa Bugarskom, koja je zahtijevala izmjene u ustavu vezano za status bugarske manjine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -