Petak, 27 Septembra, 2024
HomeSportKosarkaDino Rađa i Jusuf Nurkić: Velike sportske ličnosti ponovo u Srebrenici

Dino Rađa i Jusuf Nurkić: Velike sportske ličnosti ponovo u Srebrenici

Posjeta Potočarima kao simbol solidarnosti

Bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa, renomirani osvajač olimpijskih medalja i svjetskih titula, ponovo se vratio u Bosnu i Hercegovinu. Njegov susret sa Jusufom Nurkićem iz Portland Trail Blazersa u Potočarima blizu Srebrenice ponovo je izmamio osmijehe mnogim prisutnima.

Okupljanje mladih košarkaša

Ova posjeta nije bila samo simbolična. Rađa i Nurkić organizovali su košarkaški trening-kamp, uz prisustvo oko 120 djece iz Bosne i Hercegovine i 20 mališana iz Vukovara. U saradnji s Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS, uvjerljivo su pokazali svoju posvećenost mladima.

Dino Rađa: Karijera punog uspjeha

Dino Rađa se može pohvaliti bogatom karijerom. Tijekom igranja za Jugoplastiku osvojio je tri titule prvaka Jugoslavije i dva puta klupsko zlato u Evropi. Kao član reprezentacije Hrvatske, osvojio je srebro na Olimpijadi 1992. godine, dok je s bivšom Jugoslavijom postao svjetski prvak 1990. godine.

Utjecaj na zajednicu

Posjete poput ovih imaju dalekosežan utjecaj na zajednicu. Rađa i Nurkić ne samo da inspiriraju mlade sportiste, već i jačaju veze između različitih kultura i zajednica kroz sport.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -