Petak, 27 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHezbolah Osvaja Izraelske Ciljeve: Dramatičan Sukob na Sjeveru

Hezbolah Osvaja Izraelske Ciljeve: Dramatičan Sukob na Sjeveru

Oštar Odgovor Hezbolaha

U četvrtak navečer, Hezbolah je izveo značajne vojne operacije protiv Izraela. Pokret je ispalio 80 raketa na grad Safed na sjeveru Izraela, a dodatnih 50 raketa na naselje “Kiryat Ata”. Ovi napadi su uslijedili kao odgovor na izraelske vazdušne udare na civile i infrastrukturu u Libanu.

Detalji Vojnih Operacija

Pored napada na Safed i “Kiryat Ata”, Hezbolah je također ispalio 50 raketa prema naselju “Ahihud”. Ciljali su i sjedište sjeverne komande izraelske vojske, kao i logističke baze u “Amiyadu”. Izvođeni su i zračni napadi bespilotnim letjelicama na bazu “Shamshon”. Ovi napadi su bili precizno usmjereni na položaje vojnika i oficira.

Protuzračna Odbrana Hezbolaha

Jedinice protuzračne odbrane Hezbolaha su takođe logrado pristupi dva izraelska vojna aviona koji su dolazili iz pravca mora. Ovaj incident natjerao je avione da napuste libanski zračni prostor, demonstrirajući sposobnosti Hezbolahove odbrane.

Pomoć Palestinskom Narodu

Hezbolah je istakao da su ovi napadi u znak podrške palestinskom narodu u Pojasu Gaze. Njihova aktivnost je usmjerena ka jačanju otpora i osiguranju zaštite za libanski narod.

Medijske Objave Hezbolaha

Vojna medijska služba Hezbolaha započela je sa objavljivanjem snimaka ovih napada, uključujući operacije na aerodromu “Megiddo” i bazi “Amos”. Ove informacije dodatno pojačavaju napetosti između Libana i Izraela.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -