Petak, 27 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetHezbolahovi Kapaciteti: Velika Prijetnja za Izrael

Hezbolahovi Kapaciteti: Velika Prijetnja za Izrael

Historijska Prekretnica za Hezbolah

Prema izvještaju izraelskih novina, Hezbolah je dostigao “historijsku prekretnicu”. Generalni sekretar grupe, Sayyed Hassan Nasrallah, ranije je obećao napade na Haifu i okolna područja tokom rata 2006. godine. Sada, njegova prijetnja se proširila i na Tel Aviv.

Održivi Kapaciteti Hezbolaha

Izvještaji sugeriraju da, iako su nedavne operacije Hezbolaha pokazale sposobnost grupacije, to ne odražava njihovu punu moć. Izraelska novina Yedioth Ahronoth naglašava da je trenutni sukob daleko od svog punog potencijala.

Posljedice Izraelskih Napada

U tekstu se navodi da su teži udarci koje je Hezbolah pretrpio zbog izraelskih napada, uključujući ciljanje dojavljivača, umanjili njihovu operativnu sposobnost. Ipak, grupe se procjenjuje da nisu iskoristile ni 10 posto svojih mogućnosti.

Reakcija Izraelskih Zvaničnika

U utorak je glasnogovornik izraelske vojske, Daniel Hagari, priznao kako Hezbolah i dalje posjeduje značajne kapacitete. Ova izjava dolazi usred zabrinutosti zbog potencijalne eskalacije sukoba.

Zaključak

Analize sugeriraju da bi Hezbolah mogao odgovoriti na izraelske vojne akcije. Ova situacija ukazuje na krizu povjerenja unutar izraelskog vojnog vrha, usprkos određenim postignućima na terenu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -