Petak, 27 Septembra, 2024
HomeShowbizzSkandal s dobrotvornim organizacijama: Naomi Kembel dobila zabranu predstavljanja

Skandal s dobrotvornim organizacijama: Naomi Kembel dobila zabranu predstavljanja

Finansijski malverzacije u dobrotvornoj organizaciji

Manekenka Naomi Kembel suočava se s ozbiljnim posljedicama, nakon što je otkriveno da je više od deset godina predstavljala dobrotvornu organizaciju Fashion For Relief koja nije ispunjavala finansijske standarde. Komisija za dobrotvorne svrhe otkrila je dokaze o malverzacijama, što je dovelo do zabrane njenog predstavljanja dobrotvornih organizacija na pet godina.

Dugogodišnje nepravilnosti

Istraga je pokazala da organizacija nije imala onoliko novca koliko je prijavila sa modnih događaja. Umjesto toga, troškovi su uključivali luksuzne hotelske sobe, spa tretmane i lično obezbjeđenje, dok su neovlaštena plaćanja premašila stotine hiljada eura za Kembelove kolegice. Bjanci Helmih, koja je primila skoro 350.000 eura, takođe je zabranjeno da predstavlja humanitarne organizacije na devet godina.

Posljedice za sve uključene

Prema Tima Hopkinsu, pomoćniku direktora Komisije, odluke povjerenika trebaju biti u najboljem interesu dobrotvornog sektora. Na osnovu dokaza, utvrđeno je da to nije bio slučaj. Još jedna Kembelova kolegica, Veronika Čou, dobila je zabranu na četiri godine.

Skandal i lične tenzije

Pored skandala oko dobrotvornih organizacija, Kembel je nedavno bila u središtu pažnje zbog sukoba s pop zvijezdom Rijanom. Na Nedjelji mode u Njujorku, Rijana je ignorisala Naomi, što su mediji povezali s dugogodišnjim nesuglasnicama, uključujući sukobe oko dečka. Iako su nekada bile bliske prijateljice, čini se da njihovo prijateljstvo ne može preživjeti javne razmirice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -