Petak, 27 Septembra, 2024
HomeSportNogometSudijski timovi za derbije 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sudijski timovi za derbije 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Glavni sudija mostarskog derbija

Uoči susreta između Veleža i Zrinjskog, nogometni fanovi prate imenovanje glavnog sudije. Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške vodeći je arbitar za ovaj uzbudljivi derbi. Njegovi pomoćnici bit će Moamer Čaušević i Enes Đozić iz Sarajeva. Četvrti sudija, Amin Efendić, dolazi iz istog grada.

VAR tim za mostarski derbi

Za dodatnu provjeru odluka, u VAR sobi će se nalaziti Antoni Bandić iz Gruda i Amer Macić iz Mostara. Ova ekipa trebala bi osigurati pravednu igru i pravovremena rješenja u ključnim situacijama.

Duel između Širokog Brijega i Sarajeva

Sudija Dragan Petrović iz Banje Luke bit će zadužen za praćenje susreta Širokog Brijega i Sarajeva. Pomoć će mu pružiti Bojan Makarić i Stefan Tešanović, dok je četvrti sudija Danijel Perić iz Bijeljine.

VAR tim za Široki Brijeg i Sarajevo

U VAR sobi zaduženi su Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora i Jure Musa iz Čitluka. Oni će služiti kao podrška glavnom sucu tijekom ovog duela.

Susret Željezničara i Posušja

Ernis Džemidžić iz Goražda vodit će susret između Željezničara i Posušja. Njegovi pomoćnici bit će Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Damir Lazić iz Brčkog, dok će četvrti sudija biti Nemanja Aleksić iz Banje Luke.

VAR soba za Željezničar – Posušje

U VAR sobi za ovaj susret nalaze se Mirza Kazlagić iz Cazina i Davor Maksimović. Njihov zadatak je surađivati sa sucima na terenu kako bi se osigurala fer i korektna igra.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -