Petak, 27 Septembra, 2024
HomePozitivnoBiznisEnergoinvest i Wattkraft pokreću revoluciju u obnovljivoj energiji

Energoinvest i Wattkraft pokreću revoluciju u obnovljivoj energiji

Stručni skup o obnovljivoj energiji

Stručni skup koji je okupio stručnjake iz oblasti energije otvorio je Mirza Ustamujić, direktor kompanije Energoinvest. On je najavio značajne projekte i buduće saradnje usmjerene na zelenu energiju.

Partnerstvo sa Wattkraft grupom

Ustamujić je sa ponosom ozvaničio strateški sporazum o saradnji sa njemačkom kompanijom Wattkraft. Ovo partnerstvo omogućava Energoinvestu da proširi svoje aktivnosti u sektoru obnovljivih izvora energije.

Sinergija i zajednički projekti

Ustamujić je naglasio prirodnu sinergiju između Energoinvesta i Wattkrafta. “Zajedno ćemo implementirati nove tehnologije, razmjenjivati iskustva i edukovati inženjere”, rekao je on.

Širenje tržišta

Usljed novog partnerstva, Energoinvest će imati pristup tržištima Evropske unije, poput Njemačke, Italije i Španije. Ova prilika predstavlja značajan korak u razvoju obnovljive energije u Bosni i Hercegovini.

Izjave iz Wattkrafta

Direktor prodaje Wattkrafta, Attila Der, izrazio je zadovoljstvo zbog suradnje. “Ovo je značajan iskorak ka unapređenju obnovljive energije u našem regionu”, istakao je.

Ova saradnja između dva lidera u energetskom sektoru predstavlja važnu priliku za postizanje zajedničkog uspjeha i unapređenje energetske tranzicije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -