Petak, 27 Septembra, 2024
HomeMagazinAuto IndustrijaFord Capri: Novi Električni Model U Njemačkoj

Ford Capri: Novi Električni Model U Njemačkoj

Ford Capri: Drugi Električni Model iz Kelna

Ford Capri postao je drugi električni model koji izlazi s proizvodne trake u Njemačkoj, pridruživši se popularnom Exploreru. Proizvodnja ovog SUV coupea započela je 23. septembra.

Važnost za Industriju i Uposlenike

U Fordu smatraju da je proizvodnja Caprija važan trenutak za fabriku u Kelnu, posebno u teškim vremenima za automobilski sektor. Ovaj model dolazi kao osvježavajuća promjena i dodatni poticaj za uposlenike.

Specifikacije i Cijene Caprija

Capri se temelji na Volkswagenovoj MEB platformi, dugačak je 4,63 metra. To ga čini malo dužim od Explorera, ali s nešto ravnijom linijom krova.

Postrojenje u Kelnu ima kapacitet proizvodnje do 250.000 automobila godišnje, s ciljem povećanja na više od 600 automobila dnevno do oktobra.

Modeli i Cijene

Capri dolazi u dvije verzije. Standard Range model sa stražnjim pogonom i baterijom kapaciteta 52 kWh košta 44.950 eura. Dok Extended Range model, s pogonom na sva četiri točka, koristi veću bateriju od 79 kWh i dostupan je po cijeni od 55.950 eura.

Zadovoljstvo Kupaca

Do sada su Capri i Explorer dobro primljeni na tržištu, a posebno se ističe Explorer koji premašuje očekivanja. Ipak, Ford nije objavio tačne brojke prodaje za ove modele.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -