Petak, 27 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetSuđenje državljaninu BiH zbog prevoženja droge u Austriji

Suđenje državljaninu BiH zbog prevoženja droge u Austriji

Suđenje u Feldkrihu

Državljanin Bosne i Hercegovine (38) suočava se s optužbama za prevoz droge u Austriji. Suđenje je započelo u Regionalnom sudu u Feldkrihu zbog obimne trgovine drogom od maja do jula ove godine.

Dugovi i hitna potreba za novcem

Optuženi je navodno prevezao desetine kilograma droge iz Nizozemske. Izvori tvrde da je bio u dugovima i da mu je hitno trebao novac. Za ova putovanja do Nizozemske i nazad navodno je dobio 2.000 eura.

Količina droge i optužbe

Prema informacijama, u tom periodu je prevezao 20 kilograma kanabisa, kilogram amfetamina i 1.000 tableta ekstazija. Iako optuženi tvrdi da nije bio svjestan šta prevozi, tužilaštvo navodi da je bio upoznat s sadržajem.

Osuđena osoba i komplikacije na suđenju

Pored njega, optužen je i 44-godišnji Austrijanac koji je navodno vadio drogu iz specijalno napravljenih bunkera u automobilu. Ovaj optuženik priznaje krivicu.

Neobičan način otkrivanja

Interesantno je da je policija saznala za njih zbog dilera kojeg su kidnapovali zbog dugovanja. Ovaj diler je glavna figura kao svjedok na suđenju, ali je, nažalost, nestao.

Odloženo suđenje

Suđenje će biti odloženo sve dok se glavni svjedok ne pojavi. U slučaju osude, optuženog čeka zatvorska kazna do 15 godina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -