Petak, 27 Septembra, 2024
HomeSportNogometSarajevo i Željezničar: Spektakularni derbi na horizontu

Sarajevo i Željezničar: Spektakularni derbi na horizontu

Derbi pun uzbuđenja

Sarajevo i Željezničar večeras se susreću u osmom kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine. Ove dvije ekipe trenutno se nalaze pri vrhu tabele, što derbi čini još interesantnijim. Očekuje se da stadion bude ispunjen s više od 20.000 gledatelja, stvarajući tako pravu fudbalsku atmosferu.

Izmjene u sastavima

Treneri oba kluba izabrali su početne sastave ekipa. Sarajevo, predvođeno Zekićem, iznenadilo je s novom formacijom u odbrani. U Željezničaru, Huso Karjašević preuzeo je poziciju umjesto očekivanog Haruna Karića. U ofanzivi, mladi Dženan Šabić dobija priliku od prve minute.

Početni sastavi

Za Sarajevo na terenu će biti: Rockov, Mehmedović, Đuričković, Unišić, Jović, Beganović, Bubanja, Lulić, Pavičić, Kyeremeh i Guliashvili. Na klupi se nalaze: Rogić, Duraković, Mujkić, Soldo, Renan, Mustafić, Ristić, Hamzić, Tiro, Kuprešak i Turkeš.

Željezničar će igrati s sastavom: Muftić, Galić, Karamarko, Cavnić, Marković, Al Jaber, Karjašević, Hiroš, Boljević, Šabić i Krpić.

Očekivanja i atmosfera

Večeras nas očekuje uzbudljiv meč s mnoštvom navijača koji će ispuniti tribine. Uzvratni susret između Sarajeva i Željezničara uvijek je pun tenzije i nogometne magije. Ovaj derbi sigurno neće razočarati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -