Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeSportNogometIgmane pobjedom protiv Sloge do smjene trenera Jagodića

Igmane pobjedom protiv Sloge do smjene trenera Jagodića

Zadivljujuća pobjeda Igmana

Nogometaši Igmana postigli su iznenađujuću pobjedu rezultatom 2:0 protiv Sloge u Doboju. Ova utakmica bila je jedno od najtežih gostovanja u Wwin ligi BiH, jer je malo ko odnio tri boda sa Sloginog stadiona.

Obrturna smjena trenera

Nakon završetka meča, trener Vlado Jagodić je potvrdio svoju smjenu sa pozicije trenera Sloge. Ove informacije dolaze nakon godinu i pol dana na klupi Dobojlija. Djeluje da je poraz od Igmana bio presudan za odlazak Jagodića.

Desetka u zoni ispadanja

Ekipa Sloge ove sezone ne liči na tim koji se protekle sezone borio za plasman u Evropu. U prvih šest utakmica, Sloga je zabilježila samo jedan trijumf i trenutno se nalazi u zoni ispadanja.

Naslijeđe Vlade Jagodića

Jagodić je bio pouzdan vođa tokom svog mandata, a zanimljivo je da je ovo bio njegov najduži mandat u eliti bh. nogometa. Osvojio je titulu prvaka s Borcem 2011. godine. Njegova karijera uključuje rad s mnogim poznatim ekipama kao što su Čelik, Zvijezda i Radnik.

Kraj jedne ere

U nastavku, Jagodić je bio selektor jedne od najboljih generacija U-21 reprezentacije BiH. Njegovo naslijeđe sigurno će ostati u sjećanju mnogim ljubiteljima nogometa.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -