Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeNajnovijePremijera predstave "Iz najbliže udaljenosti" otvorila 75. sezonu BNP-a Zenica

Premijera predstave “Iz najbliže udaljenosti” otvorila 75. sezonu BNP-a Zenica

Otvaranje sezone u BNP-u Zenica

U okviru otvaranja 75. sezone Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica, izvedena je premijera predstave „Iz najbliže udaljenosti“. Iman Bubić, glavna glumica, otkrila je inspiraciju i izazove tokom stvaranja predstave.

Prve uspomene iz Zavidovića

Bubić ističe da je otvaranje sezone velika čast, posebno za nju kao dijete iz Zavidovića. Ona je svoje prve predstave gledala upravo u ovom pozorištu, stvarajući nezaboravne uspomene. Veseli je što je BNP bio jedno od prvih pozorišta koje joj je otvorilo vrata profesionalnog rada.

Zanimljiv proces stvaranja

Rad na predstavi bio je izuzetno zanimljiv. Bubić i njen kolega Berina Musa započeli su rad na tekstu u oktobru 2023. godine. Njihova istraživanja oslanjala su se na iskustva izgubljene ljubavi, koja su oblikovala likove predstavljene u predstavi.

Pomirenje sa prošlošću

Glavna tema predstave odnosi se na izgubljene ljubavi i alternativne životne puteve. Bubić je istakla da žele publiku staviti u situaciju da preispitaju svoje izbore i mogućnosti ponovnog ujedinjenja.

Emocionalni trenuci na sceni

Poseban trenutak za Bubić bio je u predstavi s kolegom Harisom Bidžanom. Suočavanje s prošlošću kroz njihovu hemiju izazvalo je snažne emocije. Finalna scena s Denijem Mešićem donijela je potresne trenutke koji ostavljaju dubok utisak na gledaoce.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -