Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeSportNogometNogometni savez BiH objavio sudijske greške, suspendovane sudije nakon derbija

Nogometni savez BiH objavio sudijske greške, suspendovane sudije nakon derbija

Objavljena sudijska izvješća nakon utakmica

Na nedavnom susretu šestog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, Nogometni savez BiH prvi put javno je objavio analizu sudijskih grešaka. Ova analiza obuhvatila je ključne utakmice: Zrinjski protiv Borca i Sloboda protiv Veleža.

Kontroverze na terenu donijele sankcije

Nakon kritičnih situacija na ovim duelima, sudije su doživjele stroge kazne. Glavni sudija Irfan Peljto, zajedno sa VAR sudijom Lukom Bilbijom, suspendovani su na šest utakmica. Međutim, sudije Sabrija Topalović i Dragan Kesić, zaduženi za meč Sloboda – Velež, kažnjeni su sa po dvije utakmice suspenzije.

Očekivanja navijača u vezi s transparentnošću

Puna očekivanja su se pojavila među ljubiteljima nogometa nakon objavljivanja sudijskih grešaka. Mnogi su se nadali da će Nogometni savez nastaviti s ovim praksama. Nada je bila da će to dovesti do transparentnijeg suđenja u Wwin ligi BiH i poboljšanja kvaliteta igre.

Na putu ka boljem suđenju?

Iako je inicijalno izgledalo da Nogometni savez BiH želi unaprijediti stanje u domaćem nogometu, ostaje nejasno hoće li to postati trajna praksa. Većina navijača očekuje da će se ovakva transparentnost nastaviti, ali stvarnost može biti drugačija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -