Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetErdogan kritikovao UN zbog neefikasnosti i izraelskih napada na Gazu

Erdogan kritikovao UN zbog neefikasnosti i izraelskih napada na Gazu

Erdogan: UN se ne uspijeva nositi sa svojim zadatkom

Predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan, iznio je oštru kritiku na račun Ujedinjenih nacija (UN). On je naveo da UN posljednjih godina ne uspijeva ispuniti svoju osnovnu misiju. Erdogan je istakao kako je ova organizacija postala nefunkcionalna i bez mogućnosti provedbe rezolucija koje su usvojile većina država članica.

Gaza kao najveće groblje za djecu i žene

Erdogan je upotrijebio snažne riječi kada je govorio o situaciji u Gazi. On je istaknuo da su izraelski napadi rezultirali time da je Gaza postala “najveće svjetsko groblje za djecu i žene”. Prema njegovim riječima, izraelska vojska ne ubija samo djecu, već osiromašuje i moralne vrijednosti koje Zapad navodno brani.

Poziv na akciju i ljudski pristup

Predsjednik Turske pozvao je organizacije za ljudska prava da se uključe i reaguju. “Zar oni u Gazi i na Zapadnoj obali nisu ljudska bića?” pitao je. Ovaj apel pokazuje Erdoganovu zabrinutost za položaj Palestinaca i ozbiljne humanitarne posljedice rata.

Teška situacija u Gazi

U kontekstu izraelskih napada, Erdogan je ukazao na to da je u Gazi poginulo više od 17.000 djece. Podaci pokazuju da su ovo nevini životi izgubljeni uslijed sukoba, a koja su trebala imati priliku za budućnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -