Srijeda, 25 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaDržavni sekretar Ministarstva zdravlja Crne Gore uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Crne Gore uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju

Uhapšen Aleksandar Sekulić

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Crne Gore, Aleksandar Sekulić, uhapšen je danas u Podgorici. U 14 sati, Sekulić je izazvao saobraćajnu nesreću vozeći službeni automobil dok je bio pod utjecajem alkohola.

Detalji nesreće

Nesreća se dogodila u naselju Zagorič, kada je Sekulić udario u kombi. Na sreću, nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena značajna materijalna šteta. Policijski izvori navode da je alkotestiranje pokazalo 1,75 promila alkohola u krvi.

Spriječio bijeg sa mjesta nesreće

Prema nezvaničnim informacijama, Sekulić je pokušao napustiti mjesto nesreće, no građani su ga zadržali do dolaska policijske patrole. Trenutno se nalazi u pritvoru podgoričke policije.

Korištenje službenog vozila

Sekulić je vozio električni automobil Toyota, vrijedan 40.000 eura, koji je donirao UNDP. Policija će, nakon šest sati zadržavanja, podnijeti prekršajnu prijavu i privesti ga dežurnom sudiji Suda za prekršaje.

Prethodni incidenti funkcionera

Ovaj slučaj nije izolovan. Bivši zamjenik generalnog sekretara Vlade, Nikola Kandić, također je bio uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola. Kandić je izazvao nesreću 2021. godine, pri čemu je imao 1,56 promila.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -